K rozpadu Daft Punk pouštíme Tajný disco move. Hitparádu atakuje i árenbíčkový lamač srdcí

23. únor 2021

Nazdárys! Jednadvacáté kolo hitparády neobjevených se stalo nezamýšlenou poctou končícím Daft Punk, a to díky kapele 9 kg přibrala. Od pražské party jsme čekali spíš ska, ale nakonec z toho byla vypalovačka na parket každé gymnaziální tělocvičny.

Tajný disco move je píseň z kategorie humor v hudbě. A překvapivě nás to tentokrát neštve. 9 kg přibrala jsou vtipní podobně jako Hello Marcel s legendární písní Bůček. Nás hodně pobavil písňový dialog, ten jsme ještě v historii Startéru neměli. A songu nahranému na ponožku dost pomáhají i doprovodné klávesy (synťáky se tomu asi říkat nedá). Ve zkratce – na to, že to zní jako demo z koncertu, na který nikdo nepřišel, se v písni děje docela hodně zábavných věcí. Tak schválně, jak vydrží? Dýl než Daft Punk? 

Druhá novinka byla taky dost odvážná. Poslal ji jednadvacetiletý umělec Virgil Dante, který by prý svou hudbu popsal jako „melodický rap“. Song V hlavě je milostná záležitost, ve které se děvče chválí za to, že nemá „zbytečný kecy“ a je sladké jako limonáda. A Virgil si dělá velké naděje, že by mu slečna mohla pomoct uklidit nepořádek v hlavě. Jakub si píseň vykládá jako intimní zpověď člověka zničeného depresemi. Jonášovi se to docela líbí, jen mu to přijde poněkud slizké. Co vy na to?

Zahlasujte na wave.cz/starter nebo pošlete vlastní slizký song na starter@rozhlas.cz!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.