Kanye znectil svou Grammy a Brňanka se schovávala před démony. Dejte si top zprávy minulého týdne

25. září 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají tu nejlahodnější mátu ze zpravodajského rynku. Jako obvykle se zaměřily na nevídané zprávy jak ze světa, tak z regionů a hlavně Brna.

Zuzana byla unešená ze zvěstí o svém miláčkovi Kanye Westovi. Ten zveřejnil video, na němž čurá na svou cenu Grammy. Příspěvek je součástí nejnovější umělcovy tvorby na sociálních sítích, která se tentokrát soustředí na údajně drakonické podmínky v hudební branži. Kanye na svém Twitteru přirovnal hudební průmysl k otrokářským lodím. Strong statement, myslí si Mikrovlnky.

V čerstvých tweetech se umělec pohoršuje nad podmínkami svých smluv, které zároveň částečně zveřejnil v sérii desítek příspěvků – téměř stránku po stránce. Zuzaně se na tom líbí, jak je Kanye precizní. Ivaně je to ale málo – chtěla by, aby okopíroval všechny dokumenty, které má doma.

Po probrání událostí ze světa Mikrovlnky tradičně spočinuly v Brně. Tam pracovník blíže neurčené firmy zavolal policii na zmatenou ženu, která údajně varovala zaměstnance před blížící se apokalypsou. Strážníci proto neváhali a vydali se zaměstnancům i nebohé ženě pomoci. Každý má někdy slabší den, myslí si o celé věci Mikrovlnky.

Je mezi rapperem chodícím na malou stranu na své hudební trofeje a ženou, která zvěstuje apokalypsu, nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.