Kapela Ženy: Scházíme se na svatbách, pohřbech a křtinách

29. říjen 2014

Hostem středečního On Air byl zakládající člen legendární skupiny Ženy Zdeněk Hmyzák Novák. Uskupení sice oficiálně svou činnost ukončilo už bezmála před třiceti lety, ale příležitostně vystupuje pořád, a jak Hmyzák dodává, je tomu tak dobře.

„Byla to jedna etapa, která měla svůj důvod a rezonovala, pak jsme si řekli, že už to dál nejde. Naše práce byla postavená na improvizaci a nových skečích, překvapeních, vlastně to celé bylo spíš divadlo. Jakmile jsme se začali opakovat, věděli jsme, že musíme přestat,“ prozradil v rozhovoru.

Nicméně lehkou nostalgii hned vyvrací příslib pátečního vystoupení, které se uskuteční v pražském Paláci Akropolis v rámci oslav 15 let aktivit Skrytého půvabu byrokracie. Tam by totiž Ženy chtěly vyrukovat zase s něčím novým, a zda se to povede, je právě takovým překvapením, na které jsou fanoušci Žen zvyklí a mají ho tolik rádi. Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.