Kasa dělá cink cink & Lil Durk vydělává peníze. Rapové novinky za březen jsou tu!

26. březen 2021

Tuzemský rybník jede tvrdě, a tak jsme mimořádně kromě Ameriky prozkoumali i nejnovější releasy z Česka a Slovenska. Od Spiralshawtyho přes Rollsouta až po Lil Durka a Tokyo Jetz.

Mezi tři nejlepší americké rapové releasy za poslední dobu můžeme rozhodně zařadit debutovou desku od rapperky Tokyo Jetz, projekt od chicagské drill star Lil Durka a jeho labelu OTF a také novinku mladého jezdce na scéně, který si říká 21 Lil Harold.

Tokyo Jetz a její debutová deska Cancel Culture je výborná věc s kořeny v jižanském rapu. Na albu najdeme kromě Kevina Gatese i TI  ̶  majitele labelu Grand Hustle, pod kterým je rapperka podepsaná. Jižanský zvuk můžeme slyšet i na desce Larry od nováčka z impéria Slaughter Gang – 21 Lil Harold je svěží jméno, o kterém ještě určitě uslyšíme.

Poslední z trojice, deska od labelu Only the Family s titulem Lil Durk Presents: Loyal Bros, je skvělou definicí aktuálního zvuku z Chicaga. Kromě hlavy labelu Lil Durka se na projektu objevuje i zesnulý King Von či Memo600. Těžkotonážní basa, výborné beats  ̶  vše, co je třeba do aktuálního lockdownu.

Kromě bomb z Ameriky však bylo nutné přidat do seznamu i několik našich oblíbených domácích skladeb, které zaručeně zničí každý dobrý den vašeho souseda – počínaje Temnou Stranou Mesica od Dokkeytina a konče Mustaffou a jeho skvělým Tu Tu Tu.

Vyrazí si Jarda na rande se Saweetie? Kolikrát slyšel Chainski Sudety Soldierz? A proč schytala Tokyo Jetz bídu v podobě cancel culture? To vše v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.