Kde sbalit holku, když jsem holka nad 30? Je fajn jít na basket nebo florbal

1. únor 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly PR manažerku Jitku, která přišla popovídat o tom, proč se lesby moc neexponují ve veřejném životě a jaké je zjistit na prahu dospělosti, že se vám líbí holky.

Jitka ale nečekaně začala historkou o člověku, který se na chatě sjel nelegálními látkami a posléze útočil na policisty. Pak se ale řeč stočila zpět k tématu leseb. Jitka se označila za lipstick lesbu, která je protipólem butch, tedy tzv. klučičí lesby. Jitka ale zmínila i typ lesby, která o víkendu nosí tepláky, s čímž se zase ztotožnila hetero Ivana.

Ivana měla stále starost o to, proč se lesbické ženy neexponují v kultuře a politice a proč se na rozdíl od gayů svou sexualitu nedávají více na odiv. Jitka pak přišla s kontroverzním názorem, že lesby žijí nejčastěji v Teplicích nebo Ústí nad Labem.

Jitka pak popisovala svou odysseu, kdy hledala dívku. Začala tedy chodit na ženská sportovní setkání, protože na lesbické party už se cítila stará. Pak se také politovala, že na ní moc není poznat, že je lesba, takže to má se seznamováním těžké. No a na řadu muselo přijít rejdění na Tinderu.

Všechny tři ženy se pak bavily o stereotypech týkajících se leseb. Buchty nesouhlasily s tím, že každá druhá lesba nosí flanelku, podholený účes a florbalové náčiní. Jitka pak také nadnesla provokativní tvrzení, že lesbu pozná jako jedna z nich na dálku dle specifické chůze.

Proběhly i fráze jako plakat na špatném hrobě a šáhnout někomu na švába a mohlo se jít domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že i ve vás dříme lesba.

Spustit audio