Kdo byl největší flamendr české historie? Startuje podcast Vykopávky

3. květen 2023

Sejdou se takhle stand-up komička, historik a moderátorka… Pozor, to není začátek špatného vtipu, právě naopak. Radio Wave přichází ke sto letům rozhlasu s potměšilým dárkem – jsou jím Vykopávky, neobyčejný podcast o historii obyčejných věcí.

Přemýšleli jste někdy o tom, jak do českých zemí dorazil řízek, a proč je vlastně takovým trdelníkem mezi slanými jídly? Nebo o tom, jak se naši předkové zkrášlovali či na kolik je měsíčně vyšla skin care routine? Kdo byl největším flamendrem české historie a jak se ve středověku léčila kocovina? Vykopávky mají odpověď na všechno.

Historik Martin Franc neúnavně přednáší o party, řízcích, stonání, zkrášlování i nudě, a stand-up komička Lucie Macháčková vždy přispěchá s alternativním výkladem a na koleje vše opět nasadí vážná a poněkud vlažná moderátorka Hana Řičicová. Pojďte se nechat poučit a třeba i pobavit!

Šestidílnou podcastovou sérii Vykopávky poslouchejte na Radiu Wave od 10. května 2023. Vždy ve středu přistane nový díl na webu wave.cz/vykopavky, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

autoři: Hana Řičicová , Lucie Macháčková , Martin Franc
Spustit audio