Kdo vydal desku měsíce a proč je to právě Lil Durk? Rapové novinky jsou zpět v plné polní

25. březen 2022

Naše banda opět zhodnotila to nejlepší, co se urodilo ve světě rapu za poslední měsíc. Na programu byl Lil Durk, Warhol.SS, Boy Wonder, Luna99 a taky Westova Donda 2.

Po dlouhé době, mnoha speciálech a několika dílech s váženými hosty tu máme naši klasickou sestavu, která usedla ke stolu plného novinek a releasů. Za poslední měsíc se přeci jen nějaké ty kvalitní desky urodily, a my se tudíž pustili do výběru z hrozných (bangerů). Desku měsíce doručil chicagský Lil Durk, který za poslední roky udělal neuvěřitelný progres a momentálně patří do nejvyšší americké rapové ligy.

Další kvalitní desku vydal americký jezdec Warhol.SS, který osciluje mezi psychedelickými beaty a masivní basou. A v neposlední řadě je nutno zmínit Kanyeho Dondu 2, kterou jsme pro náš pořad exkluzivně zajistili. Zajímavé projekty se ale neurodily jen v Americe. Rovnou dvě kvalitní alba se objevila u našich sousedů na Slovensku a mají je na svědomí Boy Wonder a Luna99.

O prvním z nich jsme mnoho let neslyšeli: zástupce labelu Ty Nikdy a nespoutaný jezdec Boy Wonder byl dlouho v hlubokém spánku, ze kterého se probral až letos. Na své nové desce se noří do hlubin storytellingu a posluchačům se skrze něj odhaluje jako málokdo. S podobnou kadencí pálí jeho slovenský kolega Luna99 – ten je známý svými nabitými řádky, ve kterých se skrývá vše – od historek ze špinavých klubů až po situace na fotbalových hřištích.

Doručil Kanye kvalitní pokračování Dondy? Jak to má Boy Wonder s okolním světem? A co vezl v kufru Karlo? Dozvíte se v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.