Když je sedm minut málo a jedna moc. Startér pouští Nekolu a Tokyo Drift

8. prosinec 2020

Deváté kolo Startéru patřilo opět velkému hejtování. Na adventní čas se nám sešla porota. Spoiler alert: písničky se jí moc nelíbily. Jak si vedly novinky od Nekoly nebo Tokyo Drift?

Tokyo Drift je pseudonym producentky Pavlíny, která už kdysi dávno ve Startéru zkoušela štěstí s rapovým projektem jménem Papaaya. Mezitím její hudební vkus uzrál jako exotické ovoce. Tokyo Drift smykuje na vlně autotunu a eklektického songwriterství. Jen se z té moderní produkce podle našich porotců vytratila písnička. Prý není co hodnotit. „No, není tam!“ hodnotil absenci písně rozčílený Dominik Zezula. Jestli ji tam slyšíte, hlasujte pro Tokyo Drift. 

Zato kopřivnické trio Nekola přineslo písničky ažaž. Sedm a půl minuty dlouhý track Dvě slunce naši mileniálskou ADHD porotu vyděsil stopáží, ale nakonec vlastně docela potěšil. Na nápady to byly skoro tři songy v jednom. A protože čas jsou peníze, tenhle kauf se vyplatil. Ambiciózní, pompézní, poetické, angažované. Kopřivničtí Pink Floyd.

Kdo dostal od poroty největší záhlavec? A komu jsme přišli na chuť? Poslechněte si deváté kolo hitparády neobjevených a pošlete vlastní song na starter@rozhlas.cz nebo zahlasujte pro svého favorita. 

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka