Když se sejde parta aneb Migos, Lil Baby & Lil Durk zpátky na rapových značkách

18. červen 2021

Našlapané novinky z amerických rapových pultů jsou tu! Nové desky od Migos, Lil Babyho, Pola G, a taky seznam XXL Freshmans na rok 2021 v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Legendární rapová trojice Migos vydává už třetí část svého projektu s názvem Culture a v těsném závěsu vychází rovnou také deluxe verze. Deska, která hraje o něco líp než minulá dvojka, je plná třaskavých hostů, jako jsou Cardi B, Future, Drake, Polo G nebo Justin Bieber.

Další parta, která se spojila na novém albu, je Lil Baby a Lil Durk, kteří se svým projevem vrací zpátky do ulic, ze kterých vzešel i samotný název desky Voices of the Heroes. Nejsilnějším prvkem alba jsou rozhodně bohaté barz plné storytellingu, které i bez pomoci překladače dovedou vyvolat husí kůži.

Mnohem větší parta se ale sešla v seznamu XXL Freshmans 2021, kde tentokrát chybí několik důležitých jmen, pro která jsme v minulosti hlasovali. Mnohá z nich se ostatně potkala na nové desce Pola G, kde je featuringů jak hub po dešti. Mnohem méně spoluprací je však na novince Pierre Bourna, kde se objevili pouze Uzi Vert, Carti a Sharc.

Kromě aktuálních desek jsme samozřejmě nezapomněli probrat ani nové koncerty, avizované releasy a taktéž novinky ze světa ulic.

Na jaký bizarní koncert zajít v červnu? A kde se ztratil Chainski? To vše a ještě víc v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.