Khoiba: Od nápadu vydat desku uběhly čtyři roky. A málem jsme to nakonec před turné nestihli

9. duben 2019

Dvanáct let po vydání Mellow Drama přidali Ema Brabcová a Filip Míšek na konci března třetí dlouhohrající album do diskografie Khoiby. „Dali jsme si načas, ale i tak jsme před už naplánovaným turné nakonec měli co dělat, aby se to stihlo,“ reaguje dvojice na fakt, že prvotní nápad vydat desku má počátky v roce 2015. Před pátečním začátkem turné v Rožnově pod Radhoštěm odehráli v našem studiu Ema a Filip tři písně a došlo samozřejmě i na následný rozhovor.

Ema a Filip očividně nikam nespěchají, ale na druhou stranu je potřeba zmínit, že v období mezi lety 2015 a 2019 oba členové nepracovali jen na společné nové desce, ale věnovali se i dalším projektům – Ema se zaháčkovala v kapele Jana P. Muchowa The Antagonists a Filip zase mimo jiné skládal hudbu k filmu. „Navíc mám také rozpracovanou novou desku mého projektu Dikolson, ale teď je prioritou samozřejmě Khoiba a koncertování.“ Ze začátku oba přemýšleli, jak znovu obnovenou Khoibu pojmou, co se týče počtu členů, ale nakonec se shodli, že zůstanou jen ve dvou. „Od určité chvíle už zkrátka pro dalšího člena nebyl prostor,“ potvrzuje Ema.

Khoiba a jejich comebackový „neučesaný hlavonožec“ v exkluzivním streamu

Khoiba

Skoro dvanáctileté čekání na novou desku Khoiby je u konce. Eponymní album, které vychází 22. března, si již nyní můžete pustit v exkluzivním streamu na Radiu Wave.

Vedle dvou písní z letošní nové desky dvojice ve studiu zahrála i závěrečnou skladbu z předešlé nahrávky Mellow Drama. „Starých věcí, na kterých jsme se oba shodli, budeme hrát v nových aranžích zhruba pět. Každý jsme dali nějaké návrhy a pak jsme se společně pobavili o tom, jak na nás po těch letech působí,“ potvrzují Ema a Filip s tím, že v hudbě měli vzájemně vždycky silné napojení.

Poslechněte si celý rozhovor a také písně Snack, In a Loft a Tortourism, které Khoiba ve studiu zahrála.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.