Killiekrankie rozsekali Startér. A teď jdou na United Islands, Pohodu i Colours

23. červen 2016

Jan Kostera a Jirka Machů jsou jasní cvoci. Poznáte to už při bloudění budovou rozhlasu, kterou oba kluci prochází s nástroji položenými na dřevěné desce v nutné vodorovné poloze – jako by nesli rakev. Ve skutečnosti se pod plachtou schovává změť nástrojů, které přivedou k životu mrtvého.

Vyrůstali společně v Opavě, ale dohromady je svedl až hudební jam, na kterém pochopili, že se jim oběma vychyluje ručička na měřiči energie. Sedmiminutový opus Mothership přinesli i do studia Radia Wave a bylo z něho cítit, že už na začátku divoké existence Killiekrankie stála touha po stvoření Frankensteina z Rachmaninova a Fuck Buttons. Vyšlo to.

Vyšlo to tak dobře, že Killiekrankie míří na obří letní tour, kterou by jim mohla závidět většina tuzemských kapel. Rozehřívačka na Stagi Radia Wave v rámci United Islands of Prague 25. června, pak Pohoda, Colours of Ostrava, Beseda u Bigbítu, Banát. Jak se cítí těsně před velkou festivalovou premiérou a jak zpětně hodnotí letošní romanci se Startérem? Poslechněte si rozhovor s Killiekrankie a užijte si jejich sonickou destrukci. A pak už ahoj na Střeleckém ostrově, na Pohodě i na Besedě, tam všude s Killiekrankie budeme!

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.