Kompot: Proč by nás Zrodila se hvězda s Beyoncé a Clintem Eastwoodem bavila víc?

22. říjen 2018

V pořadu Kompot se tentokrát řešily všechny výrazné popkulturní kauzy posledních týdnů. Řeč přišla na pády fyzické (Paula Abdul se zřítila z pódia), psychické (Selena Gomez prý neunesla svatbu Justina Biebera) i vztahové (rozchod Ariany Grande a Petea Davidsona) a odpověď se našla i na to, kam vzlétla Meghan, vévodkyně ze Sussexu, a její manžel princ Harry. Poslechněte si další Kompot!

Šimon se kromě všech novinek podíval i do kina, aby zhlédnul režijní debut Bradleyho Coopera Zrodila se hvězda. Doporučuje ho? Už čtvrtou verzí tohoto filmu procházel deset let dlouhý vývoj, přičemž Hanku zaujala jedna ze zamýšlených variant, kdy měla hlavní roli hrát Beyoncé a na režijní stoličku měl usednout Clint Eastwood. Byl by snímek zábavnější, kdyby Eastwood nabídku přijal a hrál také hlavní roli jako Cooper?

Otázkou také je, na kterém médiu by si ho v budoucnosti potom znovu pouštěla. Kino už to totiž asi nebude, jak naznačují největší favoriti letošních Oscarů. Zastupují je totiž VOD servery Amazon (Zimní válka) a Netflix (Roma), které navíc nejsou anglicky mluvené. Proč má ale také krom Lady Gaga šanci na nominaci v prestižní kategorii „nejlepší herečka v hlavní roli“ komička Melissa McCarthy a nejpopulárnější hvězda devadesátých let Julia Roberts?

Vrátila by se Hanka do roku 1999, a proč je podle ní dobré mít i v dnešní digitální době diář? Trávili by oba moderátoři radši čas s Amber Rose, Nicki Minaj, nebo její novou kamarádkou a úspěšnou finalistkou Amerika hledá topmodelku Winnie Harlow? A co všechny tyto ženy spojuje dohromady? Poslechněte si celý díl popkulturního pořadu Radia Wave!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.