Kouzelné baroko. Zlínsko má nejlepší kampaň, v parukách láká na Hostýn, Kroměříž i Valašsko

19. leden 2018

Projekt s názvem Baroko s kouzlem rozmanitosti, který podporuje cestovní ruch na Zlínsku, je jedním z nejlepších v tuzemsku. Na veletrhu Go a Regiontour tak tato kampaň získala Velkou cenu cestovního ruchu. A cenu získaly i Lázně Luhačovice.

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy tak představuje v kampani tradiční lokality jako je například Cyrilometodějská poutní cesta z Holešova přes Svatý Hostýn na Velehrad nebo putování za dřevěnými kostely a kapličkami na Valašsku s využitím baroka.

Centrála spojila typické barokní paruky s moderně oděnými a vybavenými turisty. Podle turistické centrály to umožnilo zaměřit se jak na tradiční, tak i nové cílové skupiny. Kampaň se tak projevila pozitivně i na návštěvnosti regionu.

„V první fázi i nám například motiv cykloturisty v barokní paruce připadal trochu odvážný, ale průběh kampaně ukázal, že právě nečekaný kontrast moderních a historizujících prvků layoutu kampaně byl jedním z faktorů její úspěšnosti,“ uvedla ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová.

Lázně v Luhačovicích lákají na prvorepublikový pobyt

V soutěži o nejlepší lázeňský a wellness balíček uspěly také Lázně Luhačovice. Ty tuto kategorii jednoznačně vyhrály kvůli kampani Týden v hotelu Popper aneb Za četníky do Luhačovic.

Nejnavštěvovanějším místem ve Zlínském kraji je dlouhodobě Zoo Zlín. Loni tak přijelo přes 630 tisíc lidí. Na druhém místě je skanzen v Rožnově pod Radhoštěm, kam loni přijelo přes tři sta tisíc lidí.

Související