Krásné slečny v Universu

23. únor 2009

V Universu s datem 20. února přivítal Pavel Cyprich šéfredaktorku studentského časopisu Filozofické fakulty UK Dominiku Pospíšilovou a hlavní organizátorku akce Career Days Kláru Štěpánovou.

Netradičnou laděnou studentskou hodinku zahájil Pavel rozhovorem s Dominikou Pospíšilovou o fungování, designu i obsahu studentského časopisu Filozofické fakulty UK FFakt. Ke konci povídání sklouznul rozhovor k tématu nepříliš přívětivé situace na fakultě, která se dlouhodobě potýká s nedostatkem financí.

Druhým hostem byla Klára Štěpánová, hlavní organizátorka akce Career Days a členka mezinárodní studentské organizace AIESEC. Career Days, které proběhnou 4. a 5. března v pražském hotelu Diplomat, je akce, nejen, pro nadcházející absolventy vysokých škol, kteří hledají pracovní místo. Druhým tématem rozhovoru byl klub AIESEC, který Career Days zaštituje a svým členům, studentům, nabízí vedle praxe v oboru např. zahraniční stáže po celém světě.

To všechno a mnohem více v podcastu Universa z pátku 20. února.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.