Kuna na chorvatském euru nebude a techtle v mracích jsou fajn. To jsou nej zprávy minulého týdne

11. únor 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejkřupavější chipsy ze zpravodajského sáčku. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy ze světa i z regionů.

Ivanu jako milovnici bankovnictví zaujala informace o tom, že Chorvatská národní banka kvůli zavedení eura vyhlásila novou soutěž na design jednoeurové mince. Autor vítězného návrhu sám odstoupil poté, co byl obviněn z plagiátorství, protože vizuál výrazně připomínal snímek britského fotografa Iaina H. Leacha.

Zuzanu jako fanynku lechtivostí příjemně šokovala zpráva o tom, že jistá společnost z Las Vegas nabízí zážitkové romantické charterové lety, které pomáhají párům posunout jejich vztahy do nových výšin. V přepočtu za zhruba 21 tisíc korun si můžete s partnerkou či partnerem užít sex v oblacích, což nejen Zuzaně přijde přínosné, zvláště po covidové manželské rutině.

Nesměla ovšem chybět soudnička z moravské metropole. Ta by se dala shrnout následovně: „Zakřičel jsem na značku a ona se vylomila,“ tvrdil muž v Brně.

Je mezi ulhaným vandalem, erotikou v mracích a kunou jako objektem plagiátorství nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka