Kurýři, ekomuž a život bez hranic. Top výběr z Radia Wave vám pomůže s potřebou se vyždímat

22. srpen 2022

Prázdninový výběr zásadních příspěvků Radia Wave se tentokrát věnuje nejdramatičtějším problémům současného světa. Dozvíte se, jakou rychlostí na Východě opakujeme krutost Západu, jak kurýři proměňují podoby práce nebo proč je podle psychologů důležité mít jasně stanovené hranice. Spisovatel a novinář Filip Titlbach připomíná: „Byli jsme tu vždycky“ a ultracyklista Aleš Zavoral poradí, jak se kvalitně vyždímat.

Hudební playlist pro osmý prázdninový týden si můžete poslechnout pod úvodní fotkou. Aktuální výběr z našich nejlepších pořadů najdete pod článkem.

A to zdaleka není všechno. Playlist tohoto týdne připravil Modelář Viktor Palák: „Pořad Modeláři se každé úterý večer věnuje metalovým a hardcorovým temnotám, letní pleják jsem se ale rozhodl postavit úplně jinak metal v něm sice zastoupení najde, ještě výrazněji tam ale figurují alternativní i ten nejpřímočařejší pop, experimentální elektronika a taky procítěný cover skladby Lazarus od Davida Bowieho v podání Jehnny Beth ze Savages.“

autor: Radio Wave
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.