Kýbl – zajímavosti z popkulturního světa

8. listopad 2011

Jedna z nejzásadnějších desek historie elektronické hudby, album Frequencies od britské dvojice LFO, slaví tento měsíc 20. výročí od svého vydání.

Album, které vyšlo na kultovním labelu Warp Records, se při té příležitosti samozřejmě dočká i luxusní reedice. Ta vyjde na dvojvinylu a kromě několika bonusových skladeb bude speciální set obsahovat i tričko. Ideální příležitost, jak si připomenout dobu, kdy se divoký acid house organicky měnil v IDM a elektronická hudba plula v revolučních vodách.

Sigur Rós chystají nový film
Oblíbená islandská kapela Sigur Rós sice poměrně dlouho nevydala nový autorský materiál, přesto si ale fanoušci nemusí zoufat. V těchto dnech totiž vychází její druhá živá deska pojmenovaná Inni, kterou doprovodí i stejnojmenný dokumentární film. Část záznamu, který zachycuje tři roky starý koncert v Londýně, si fanoušci můžou pustit na oficiální facebookové stránce kapely.

02478924.jpeg

Lékař Michaela Jacksona shledán vinným
Lékař Conrad Murray, který se staral o Michaela Jacksona a v jeho posledních dnech mu předepisoval léky, byl shledán vinným z neúmyslného zabití a hrozí mu čtyři roky za mřížemi. Údajně měl Jacksonovi předepisovat nadměrné množství léků na jeho vlastní žádost a měl za to dostat velkou sumu peněz. Definitivní rozsudek se lékař dozví 29. listopadu.

Justin Bieber podstoupí test DNA kvůli otcovství
Zpěvák Justin Bieber se rozhodl, že podstoupí test DNA a dokáže tak, že jedna z jeho fanynek lže. Ta totiž tvrdí, že je Bieber otcem jejího tříměsíčního dítěte, a požaduje po něm finanční příspěvky na výchovu dítěte. Sedmnáctiletý Bieber, který je právě na turné v Evropě, podstoupí testy, až se vrátí zpět do Ameriky, tedy zhruba za dva týdny.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio