La Fest - hudební projekt na podporu dětského domova v Krči

22. prosinec 2008

Třetí koncert benefičního projektu La Fest se uskutečnil v neděli 14. prosince v pražském klubu Chapeau Rouge. Veškerý výtěžek z akce putuje do nadace Dětský úsměv, která zastřešuje domov pro děti do šesti let, účinkující a klub se zřekli nároku na honorář. Okolo koncertů probíhá také informační kampaň ohledně problematiky dětských domovů.

Domov se nyní stará o 117 dětí, které rodinu buď nemají, nebo se o ně nedovede plnohodnotně postarat. Cílem Dětského úsměvu je dětem všestranně pomáhat, vychovávat je v zařízení rodinného typu v atmosféře domova a umožnit co největšímu počtu dětí návrat do rodiny. Dále nadace podporuje šíření adopce a pěstounské péče pro děti zdravé i s postižením a snaží se být jejich rodičům v budoucnu oporou.
POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Markem Dočekalem a ředitelkou Dětského centra s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií MUDr. Jaroslavou Lukešovou.

V rámci projektu proběhly již dva úspěšné večery, výtěžek byl již předán nadaci. Podporu projektu vyjádřila například kapela Medvěd 009, První Hoře, Chaotic, Bobr chutná 2x nebo Dub in da trip. Z písničkářů Jiří Schmitzer, Xindl X nebo trio Jananas. Celkově projekt podporuje přes 35 kapel a interpretů.

00836778.jpeg

Další informace najdete na stránkách projektu La Fest.

autor: Press kit
Spustit audio