Laserová revoluce? Star Wars Jedi: Survivor vás nechá poskládat světelný meč snů

12. květen 2023

Jarda, Šárka i Lukáš mají všichni rádi Star Wars, a tak si samozřejmě vzali na paškál nejnovější přírůstek do jejich herního univerza. Star Wars Jedi: Survivor přímo navazuje na čtyři roky starou hru s podtitulem Fallen Order a jak to tak s pokračováními bývá, nedělá toho mnoho jinak.

Příjemnou zprávou je, že Survivor na rozdíl od mnoha jiných nových přírůstků do zavedených sérií nepřipraví protagonistu o všechny zkušenosti, které nasbíral v předchozí hře. Hlavní hrdina Cal Kestis je tak po pětiletém časovém skoku snad ještě silnější, jak se na správného rytíře Jedi sluší a patří, přičemž s jeho Sílou ve své rozlehlosti počítají jak jednotlivé otevřené lokace, tak i množství nepřátel, sestávajících z řad vojáků Impéria ve formě Stormtrooperů, ale i divoké fauny, nejrůznějších nájezdníků a droidů.

Od Fallen Order se nicméně neliší ani strukturou, čerpající z žánru metroidvanií, která vyžaduje návraty na dříve prozkoumaná místa s využitím nových herních mechanismů, ale ani po stránce soubojů, které si zase půjčují ze stále populárnějších soulslike her. Do Calova arzenálu přibyl k ikonickému světelnému meči také blaster, samotný soubojový systém pak inovují postoje s vlastními soubory komb, různou rychlostí a agresivitou. K novinkám se kromě kosmetických možností přizpůsobení Cala i jeho robůtka BD-1 řadí například sběratelská minihra Holotactics, do níž se nové figurky získávají skenováním poražených nepřátel.

A zatímco Star Wars Jedi: Survivor se na poli her ze světa Hvězdných válek rozhodně zařadí k těm lepším kouskům, Jarda vyrukoval se seznamem těch úplně nejhorších titulů, které za dobu 46 let existence značky zvládly vyjít.

Proč tancující Darth Maul Jardu nedojímá? Inspirovala jeden z účesů Cala Kestise Lukášova mladická nerozvážnost? Co si Šárka myslí o Andoru? Poslechněte si celý díl Questu o Hvězdných válkách.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.