„Láska všechno překoná.“ Němec, Bellová a Hůlová čtou texty z karantény i ze záhrobí

8. duben 2020
Liberatura

Připojení se podařilo, mikrofony fungovaly, všechno klaplo – a nám se s Karolínou opět podařilo vysílat spolu! V plánu jsme tentokrát ale měli udělat vysílání plné hostů a zároveň se přitom nezbláznit. Liberatura proto nabízí tři exkluzivní texty, které pro nás načetli jejich autoři: Bianca Bellová, Petra Hůlová a Jan Němec.

Bianca Bellová nabízí zbrusu novou povídku, kterou napsala na popud Aleše Palána pro jeho antologii vznikající jako morální (i finanční) podpora v časech koronavirové krize. Bellová je nejspíš první z devatenácti oslovených autorů, která už má svou povídku hotovou, „protože byla vždycky šprtka“. O ostrově, kterému se nevyhne z pevniny přicházející morová epidemie, ale nejen o tom píše Bellová v povídce Láska všechno překoná. 

Petra Hůlová nás nechala nahlédnout do svého právě rozepsaného románu pro mladší čtenáře. „Určitě už po nás vyhlásili celostátní pátrání,“ začíná pasáž z knihy, v níž se sourozenci Zuzka a Eda ocitnou v roce 1968. A Jan Němec oživil svůj starší sloupek z časopisu Host, konkrétně z rubriky Ghost, do které měli přispívat již nežijící autoři ze záhrobí. V ukázce zkusil psát jako Stefan Zweig. 

Poslechněte si Liberaturu plnou předčítání a nechte si od nás doporučit knihy, které právě čteme, třeba superčtivý Šikmý kostel Karin Lednické nebo psychedelický zážitek z pera nobelisty Kazua Ishigura – Neutěšenci.

autoři: Jonáš Zbořil , Karolína Demelová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.