Lazer Viking se Sabrehartem startují Flesh Cadillac. Pusťte si desku v exkluzivním streamu

31. srpen 2016

Zatímco Wild Tides se chystají nahrávat nové album v říjnu, jejich frontman Jakub Kaifosz nepřestává pracovat ani samostatně. Po loňském radikálním karaoke, ještě pod jménem Boy Wonder & The Teen Sensations, nyní jako Lazer Viking vypouští do světa debut Flesh Cadillac, který natočil společně s britským hudebníkem Saberhartem. Album vychází 5. září trochu nečekaně u labelu BiggBoss, jinak zaměřeného na rap. A vy můžete streamovat nahrávku, která je i naší deskou týdne, už teď.

„Enfant terrible české scény“ Lazer Viking a britský elektronický hudebník Sabrehart na svém debutovém albu protínají v duchu découpé Williama S. Borroughse lichý pop s punkovými kořeny, ozvěnami hip hopu a no-waveovým základem. Jejich Flesh Cadillac je podle oficiálního prohlášení makabrózním cvičením v uměleckém přisvojování, nemístné inspiraci a juxtapozici dadaistických postupů. Očekávejte sbírku písniček plných nečekaně zvrácené chytlavosti, která se v podání Lazer Viking / Sabrehart mění v řízenou zvukovou i lyrickou apokalypsu, píše se v tiskové zprávě.

Jde o něco vlastně na míle vzdáleného od syrového punku jeho kmenové kapely Wild Tides, která je vítězem prvního ročníku hudebně exportní soutěže Czeching. Pověstnou drzost a oprsklost si ale Kaifosz ponechává i jako Lazer Viking, stejně tak inspiraci v americké a ostrovní hudbě minulého století, která je všudypřítomná i v jeho spolupráci se Sabrehartem.

Odkazy:
lazerviking.bandcamp.com
facebook.com/lzrvkng
sabrehart.bandcamp.com
facebook.com/sabrehart

autor: Radio Wave
Spustit audio