Leeda, Biobavlna, Benetton

9. listopad 2009

Růžová, růžová, růžová! Taková je nová kolekce značky Leeda, kerá září z oken showroomu v Bartolomějské ulici. Lucie Trnková a Lucie Kutálková, které za značkou Leeda stojí, dokončily poslední rozpracované návrhy architekta Jana Kaplického a samozřejmě přidaly vlastní novou tvorbu.

Ukázky z aktuální kolekce prezentovaly vedle dalších českých předních návrhářů na předávání "módních oskarů" v SaSaZu. Na prosinec se chystá tradiční slevový večírek Leedy na svátek Lucií a potkat je můžete i na Design Supermarketu. V rozhovoru se dozvíte více o nové kolekci, novinkách a plánech Leedy, ale také zajímavosti z předávání cen časopisu Elle, které zaslouženě opanoval designér Jakub Polanka.

Móda od Natálie Steklové je krásná, originální, svůdná a oduševnělá. V aktuálním projektu Reuse Reduce Recycle Natálie společně s Kikimorou Minori usiluje o změnu priorit v oblasti módy. Upozorňují na ekologické limity Země a vyčerpatelnost zdrojů. Reportérka Anny natáčela s Natálií na Showroom Sale, který proběhl v příjemném prostoru Cafe Paris( fotky najdete na FCBK Modeschau). Pokud jste si výprodej kolekce Biobavlna a dalších kousků z Nataliiny tvorby nechali ujít, máte čeho litovat...

V Římě se slaví 40 let dětské linie Benettonu. Ke kulatému výročí kultovky pletené módy a jásavých barev je ve věčném městě nainstalovaná velká výstava a naše římská spojka Jana Patočková si nenechala ujít ani slavnostní přehlídku.

odkazy:
www.leeda.cz
www.nataliesteklova.cz
www.myspace.com/nataliesteklova
www.benetton.com

playlist:
Tamaryn - Mild Confusion (True Panther Sounds)
Nite Jewel - We Want Our Things (No Pain In Pop)
Hudson Mohawke - Still on It (Warp)
Future Trends - Dangerous (No Pain In Pop)
Dark Meat - The Faint Smell of Moss (VICE)
Cold Cave - Youth And Lust (Matador)
Mathemagic - Beach days (unsigned)
True Widow - Duelist (End Sounds)
Small Black - Despicable Dogs (Cassclub)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka