Liberatura o Magnesii Liteře 2013

24. duben 2013
Liberatura

Na Nové scéně Národního divadla byly 24. dubna opět vyhlášeny literární ceny Magnesia Litera. Jaké jsou knihy, které se letos dostaly mezi nominované? A nechybí mezi nimi některé výrazné tituly loňského roku? Nejen o tom si jen pár hodin před slavnostním předáváním Liter povídali s literárním teoretikem a historikem Petrem A. Bílkem.

„Literárních cen je v Česku přehršle. Ještě chvíli a na každého se dostane,“ začíná svůj článek v Respektu Petr A. Bílek na téma, které v díle věnovaném jedné z nejsledovanějších literárních cen u nás samozřejmě nemůžeme minout. Jakou cenu mají všechny ty ceny – pokud pomineme příjemný finanční bonus, který je s některými z nich spojený?

Prof. PhDr. Petr Bílek, CSc., je literární teoretik a historik, vyučuje na Ústavu české literatury a literární vědy na FF UK v Praze. Napsal studii „Generace“ osamělých běžců, Hledání jazyka interpretace (k modernímu prozaickému textu) a mnoho dalších, přispívá do časopisů, je autorem slovníkových hesel o literatuře a překladatelem angloamerických odborných esejů.

Poslechněte si Liberaturu s Petrem Bílkem.

autoři: Karolína Demelová , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka