Liberatura o NeKultuře

5. květen 2009
Liberatura

O kultuře s NeKulturou - respektive se zástupci těchto internetových stránek - jsme si povídali v dalším díle Liberatury. Pozvání přijal šéfredaktor a majitel serveru Václav Bartoš a editorka literární rubriky Dáša Beníšková.

"Ryze o kultuře a zdarma" - tak zní slogan stránek NeKultury. Kromě literatury sledují a recenzují její redaktoři i divadlo, film, hudbu a výtvarné umění. Je budoucnost kulturních periodik na internetu? Čím se liší NeKultura od jiných, podobně zaměřených serverů? A co je na NeKultuře nekulturního?

Václav Bartoš studuje Divadelní akademii múzických umění v Praze (obor teorie a kritiky). Je programátorem a webmasterem na volné noze, kromě NeKultury spravuje i internetový server Vojenstvi.cz.

00916456.jpeg

Dáša Beníšková studuje bohemistiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, je editorkou literární rubriky NeKultury.

Související odkaz:
www.nekultura.cz

autoři: Karolína Demelová , David Zábranský
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.