Liberatura o Světě knihy

15. květen 2013
Liberatura

Největší český literární festival a veletrh Svět knihy se v Praze koná už po devatenácté. Jeho výkonná ředitelka Dana Kalinová nám minulý rok vysvětlovala, že Svět knihy si klade za cíl vytvořit v Česku festival na mezinárodní úrovni, který by mimo jiné pomáhal českým autorům dostat se na zahraniční trh.

Nabízí ale také všemožné setkávání mezi obyčejnými smrtelníky a jejich oblíbenými autory. Letos má přijet přes 700 autorů, včetně humoristy Stephena Clarka, autora knih z cyklu Merde, Robert Fulghum nebo v současnosti v Česku nejmilovanější polský spisovatel Mariusz Szczygieł. Na své si přijdou také milovníci Slovenska a slovenské literatury a stejně tak milovníci poezie, která tvoří hlavní téma 19. ročníku veletrhu Svět knihy.

Na jaké konkrétní akce se nejvíc těší organizátoři? A co v současnosti nejvíc hýbe slovenskou literaturou? Na tyto a další otázky nám v Liberatuře odpoví výkonná ředitelka Dana Kalinová a bývalý slovenský ministr kultury, ředitel Slovenského institutu v Praze, Ladislav Snopko.

Svět knihy Praha je největším knižním veletrhem v České republice s doprovodným literárním festivalem. Pořadatelé nabízejí v rámci literárního festivalu celou řadu pořadů – odborné semináře a konference, setkání se spisovateli a autorská čtení, prezentace nakladatelských domů, oceňování edičních a tvůrčích počinů.

autoři: Karolína Demelová , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.