Liberatura s Markem Janotou

14. červenec 2009
Liberatura

Hostem středeční Liberatury byl Marek Janota, kterému vyšla nedávno novela s názvem Všechno, co vidím. Vypravěč knihy je stejně jako její autor architektem a čtenáři odkrývá zákulisí velkého projektu, který od základu změní celou jednu městskou část.

Hlavní postavu knihy a jejího autora spojuje nejen povolání architekta, ale i pracovní zkušenosti z londýnského ateliéru. Ptali jsme se, co dalšího ze svého života Marek Janota svému literárnímu hrdinovi propůjčil? Jak se dostane architekt k psaní? A má vůbec architektura a literatura něco společného?

Marek Janota (1977) pochází z jižních Čech - narodil se ve Strakonicích, dětství prožil ve Lnářích u Blatné. Po maturitě na Střední průmyslové škole ve Volyni studoval na Fakultě architektury ČVUT. Tři roky pracoval v pražském ateliéru a čtyři roky nabíral zkušenosti v Londýně.

autoři: Karolína Demelová , David Zábranský
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.