Liberatura s Vojtěchem Varyšem

2. únor 2010
Liberatura

Do Liberatury jsme si tentokrát pozvali všestranného Vojtěcha Varyše (1985). Je členem umělecké skupiny Sekvestoři nového žití, leadderem kapely Marináda dekorativních aspektů a ředitelem Patetického divadla. Je autorem rozhlasové hry Barvení kníru, ztraceného dramatu Prorok prazdroje umění a dokončuje prózu Než Kundera zjistí, že je román mrtvej.

Studoval srovnávací literaturu, divadelní vědu, češtinu a dějepis na filozofické a pedagogické fakultě Univerzity Karlovy, studium však nedokončil. Je činný coby divadelní kritik, momentálně spolupracuje zejména s Divadelními novinami. V minulosti krátce pracoval jako učitel.

Vystupuje jako herec a konferenciér, je oblíbený coby varietní umělec. Podílí se na nekonečném filmovém projektu Tvůrkyně těchto kremroletů, je šéfredaktorem spícího magazínu nekonvenční kritiky Unborn.cz, objíždí moravské divadelní festivaly jako "Kritik z Prahy" a účastní se každých voleb coby předseda okrskové volební komise.

Vojtěchovy blogy najdete na adresách waiders.bloguje.cz a waiders.blogspot.com.

autor: David Zábranský
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.