Lidé nemají čas na laskavost a pervitin byl schovaný u hada. To jsou nej zprávy minulého týdne

1. duben 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejkřupavější krekry ze zpravodajského tácu. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako altruistku zaujala zpráva o tom, že druhým celosvětově nejčastějším důvodem, který lidem brání být laskavější, je nedostatek času, hlavně v západní a severní Evropě. Naopak v severní Americe a jižní Evropě to není důležitý faktor. Přitom nejběžnější projev laskavosti – milé slovo – zabere minimum času. Více než čtvrtina lidí se navíc obává, že bude laskavost považována za slabou stránku jejich osobnosti.

Zuzanu jako milovnici narkokartelů inspirovala informace o tom, že pervitin měl zadržený dealer z Plzeňska schovaný v krabici u hada. Policisté tam zajistili téměř 10 gramů látky a finanční hotovost bezmála 35 tisíc korun.

Nakonec nesměla chybět krimi zpráva z Brna. Nečekanou dohru mělo zaběhnutí malého psíka, který se ztratil muži v Brně. Zatímco se po bišonkovi nešťastný majitel začal shánět, namířil si to chlupatý mazlíček na kuriózní místo. Při výletování centrem moravské metropole odbočil přímo do magistrátní budovy na Malinovského náměstí, kde přiběhl na oddělení Ztrát a nálezů. Zkušené zaměstnankyně v kanceláři nemohla taková situace nijak zaskočit a vytočily číslo do městského útulku. Happy end už si můžete domyslet.

Je mezi narkohadem, zaběhnutým bišonkem a tendencemi k laskavosti nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.