Lukáš Záhoř z MALL.TV v Kompotu: Divačky chybí. Chceme přitáhnout víc žen, aby tvořily obsah

3. prosinec 2018

„U žen jsme neuspěli,“ hodnotí Lukáš Záhoř svoje jinak kritikou vyzdvihované desetileté působení na internetové televizi Stream.cz, kterou opustil v roce 2017. V rozhovoru pro pořad Kompot přiznává, že boj o divačku pokračuje i na nové multimediální platformě MALL.TV, kde je znovu šéfproducentem. Stanice spustila vysílání na začátku října.

Make-up tutoriály k vybudování ženského publika na internetu nestačí a Záhoř už si toho je vědom. „Začínáme od nuly a divák bude takový, jaký mu nabídneme obsah,“ komentuje osmatřicetiletý Záhoř i věk sledujících MALL.TV, který je teď o něco nižší. Publicistickou tvorbu, zájmové i zábavní pořady, ale také původní seriály (Stylista) nebo poprvé i tzv. akvizice (nákup zahraničního formátu v případě seriálu Život je hra) už totiž s producentem Milanem Kuchynkou nenabízejí hlavně uživatelům s e-mailem na Seznam.cz. Proč si producenti jako hlavní proud vybrali žánr komedie? Chce MALL.TV se svojí tvorbou vyhrát České lvy a je vůbec reálné, aby Lva vyhrál film, který se nikdy nepromítal v kině? A padla i otázka z kategorie bizár zprávy: Která česká herečka dělala čtrnáct dní programovou ředitelku Streamu? Poslechněte si celý rozhovor!

V rubrice Novinky z popkultury se řešil i nový moderátor Českých lvů – Slovenku Adélu Vinczeovou nahradí český herec Václav Kopta. „Nemám na to žádný názor. Sám rád vzpomínám na dobu, kdy Lvy moderovala Lucie Výborná a hostem předávání byl Jim Carrey,“ smál se Záhoř.

Jakou významnou roli měl jako šéfproducent Streamu v Kazmově pranku na slavnostním ceremoniálu před třemi lety? Byli filmaři na Stream naštvaní? Ovlivnilo to další spolupráce? A co vlastně dělal Lukáš Záhoř jako absolvent filmové školy ve Zlíně před svým angažmá v internetové televizi? Poslechněte si nový díl pořadu Kompot!

 

Spustit audio