Malá noc módy v Brně: módní přehlídky studentů oživí opuštěnou školu Františka Josefa

9. říjen 2018

„V Brně nám chyběla platforma, která by zajímavým způsobem prezentovala naši generaci designérů. Proto jsme Malou noc módy před třemi roky rozjeli,“ říká absolvent Střední školy umění a designu David Severa. První dva ročníky studentské události byly velmi úspěšné, přehlídky neznámých a začínajících tvůrců přilákaly stovky návštěvníků.

Malá noc módy je nezávislá a nekomerční studentská platforma. Neděje se pro zviditelnění nějakého sponzora, ale čistě na podporu tvorby mladých designérů. Hranice mezi organizátory a tvůrci předváděných kolekcí se stírají, každý pomáhá tím, co umí, a akce má příjemně uvolněnou a pozitivní atmosféru. Ačkoliv to s sebou nese dávku improvizace a omezené finanční prostředky, výsledek zatím pokaždé vypadal soudržně a profesionálně.

Aktuální třetí díl se točí kolem ústředního tématu Identita. Nabízí dvoudenní program, který oživí opuštěnou budovu školy Františka Josefa na Šujanově náměstí v Brně. V pátek 12. 10. budou přednášky, workshopy a módní performance, sobota 13. 10. bude patřit módním přehlídkám. Kolik designérů se představí, jaké zahraniční hosty akce přiláká a jak se vyvíjí? Poslechněte si v rozhovoru Modeschau s jedním z organizátorů Malé noci módy Davidem Severou.

Playlist:
Le Makeup – Lush
Kelela – Truth Or Dare (MikeQ Remix)
Aggromance – Espadas Y Serpientes
Dena – Imaginary Friends
Blasta Masta – Yegua
Cuyo – Care Con Flare
Ouri – We Share Our Bloods
Dena – So Wrong (feat. Sean Nicholas Savage)
Jasmine Infiniti – Wat U Gon Du
Jasmine Infiniti – What I Need

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.