Málo hejtu při startu Startéru! Hitparáda neobjevených má zatím otravně povedené songy

11. říjen 2022

Máme co startovat, ale pramálo co hejtit! Nejprotivnější hitparáda pod sluncem je konečně zpátky. Nový tým, který ji připravuje, si ale zatím pochvaluje pestrost soutěžních songů, které jste poslali. Mezi sedmi novinkami, pro které můžete až do nedělních 22 hodin hlasovat, najdete chytlavé poohlédnutí za normalizačním popem nebo drillový beat s uvěřitelným rapem. Ze Startéru ale nezmizely ani kapely! „A to je dobře nebo špatně?“

Porotkyni Anetu Martínkovou (Margo), která je pro velký úspěch ve Startéru již třetím rokem, tentokrát doplní ještě Anna Žitniková (Annabelle) a Michal “Amák” Šťastný. Vyhledávaný producent, majitel nahrávacího studia Golden Hive a vášnivý běžec Amák momentálně běhá někde na kapelní tour v zahraničí, v prvním kole Startéru 2022/2023 tedy tvrdě zavládla ženská přesila.

„Vzpomněla jsem si u toho na kapelu Black Country, New Road,“ říká Aneta po poslechu kytarovky od Sundrinker, kteří v sobě mají mladickou naléhavost Tamary. „Je to song, co si pustíš na pláži k ohýnku potom, co celej den surfuješ,“ říká Annabelle, která na Ne nikdy, ne teď nacházela spíše zvukové vady. Nejsympatičtější mail, který jsme kdy četli, poslala zpěvačka Grayle, která Startéřímu týmu přeje „hodně příjemného poslechu všech kandidátů.“

Premiérová sedmička tracků zahrnuje i rokenrol v podání dua 2.0, chytlavé (nebo možná ne tak chytlavé?) zpěvové melodie Robina Schenka, pokojíkovou písničkářku a „rádoby producentku“ z Bohumína Veroniku June, která by si měla víc věřit a přerod lo-fi písničkářky Yasminy Melliti k ponurému trapu. První kolo hitparády uzavřel sólový interpret Petrofski se skladbou Milován. „Zatím nejblíž z český alternativy k Petru Mukovi měl Lukáš Grygar. Petrofski mu teda dělá solidní konkurenci a v jeho pozici ho hodně ohrožuje,“ hodnotí Aneta.

Poslechněte si první díl hitparády neobjevených, zahlasujte pro svého favorita na wave.cz/starter nebo pošlete vlastní track na adresu starter@rozhlas.cz.

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.