Mám fotku z VIP na Glastonbury, kterou fotil Richard Ashcroft. Jsem na ní já, říká Tomáš Konůpka

3. červen 2022

Bubeníka a producenta Tomáše Konůpku můžete pamatovat z kapel Android Asteroid, MYDY, live bandu 7krát3 nebo kultovních Navigators. Aktuálně se věnuje svému sólovému projektu a také uskupení Gruppo Salsiccia, kde je možné slyšet zpívat rappera Oriona. „Nauč vorla zpívat bylo moje motto,“ říká Tomáš, který také tvoří hudbu do gigantických reklamních spotů – např. amerických automobilek. Ve Velkých číslech pomohl sestavit playlist a vykládal o svých rockstar momentech.

„Řekl jsem si, že si 24 hodin na Glastonbury užiju naplno. Nešel jsem spát, jel se tam velkej mejdan,“ uvozuje Tomáš jednu z velkolepých historek, které za svou hudební kariéru nasbíral. Při této pomohl na legendárním festivalu zmátořit se evidentně společensky unavené dívce, z které se vyklubala snacha Michaela Eavise – spoluzakladatele Glastonbury. „Mám fotku z VIP, na který jsem jenom já a fotil ji Richard Ashcroft z The Verve,“ vypráví.

V současné době číselně nejúspěšnějším trackem, na kterém se Tomáš Konůpka podílel, je singl Just Dance od MYDY, který je součástí alba M.Y.D.Y. z roku 2017. „Zjišťuju, že věci, který mě dřív strašně rozčilovaly, jsem začal mít teďka hrozně rád. Třeba devadesátky – eurodance,“ říká Tomáš Konůpka ke svému fluidnímu hudebnímu vkusu. Jako track, který ho v poslední době zvedl ze židle, co se týče zvuku, vybral Taking Me Back od Jacka Whitea z jeho nové desky Fear Of The Dawn.

Dá se někde vymezit hranice toho, co Tomáš Konůpka už rozhodně neposlouchá? A jak vzpomíná na sdílenou backstage s francouzským elektronickým producentem Vitalicem? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.