Maradona je pohřbený bez srdce a Brňan posprejoval řidiče i tramvaj. To jsou zprávy z minulého týdne

3. prosinec 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejchutnější knedlíčky ze zpravodajské polévky. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici technologií zaujala zpráva o tom, že sedmadvacetiletá žena z amerického Bostonu spolkla místo prášku na bolest jedno ze svých sluchátek. Omyl popsala na sociální síti s tím, že ho zveřejňuje kvůli „vzdělávacím účelům“.

Nakonec se sluchátko dostalo ven přirozenou cestou, což prý ženě potvrdil rentgen. Díky tomu, že byla sluchátka stále připojena k telefonu, podařilo se ženě do hlasové zprávy nahrát taky bublání žaludku.

Zuzanu jako fanynku fotbalu šokovala informace o tom, že Diego Maradona, dlouholeté srdce a duše argentinského fotbalu, je zjevně pohřben bez jedné z těchto součástí, tedy bez srdíčka. Po své smrti v listopadu 2020 byla fotbalová hvězda údajně uložena do hrobu bez tohoto orgánu, protože fanoušci plánovali jeho krádež. Kde se srdce skrývá, není zcela jasné.

Nakonec nesměla chybět krimi zpráva z Brna, kde muž posprejoval šalinu i řidiče, prostě klasika, která Mikrovlnky nevyvedla naprosto z míry.

Je mezi moravským vandalem, ukrytým srdcem a spolknutým sluchátkem nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka