Martin Procházka k nominaci na světový šampionát: Filip Chlapík mi v kádru chybí, ale český tým bude patřit k favoritům na zisk medaile

Čistá hra Martina Procházky rozebírá aktuální formu českých hokejistů před světovým šampionátem, který startuje v pátek 13. května ve finských městech Helsinky a Tampere. Jaký dojem z týmu má expert Radiožurnálu Sport po úspěšných vystoupeních na Českých a Švédských hokejových hrách? Jaké dovednosti stále zdobí Davida Krejčího? Proč chybí nejlepší hráč extraligy v nominaci na světový šampionát? Navnaďte se s námi na páteční start hokejového svátku!

Trenér Kari Jalonen se svým štábem nominoval na MS devět hráčů z extraligy. Co to vypovídá o naší nejvyšší hokejové soutěži?

I když mi tam chybí nejlepší hráč extraligy Filip Chlapík, tak je dobrá zpráva, že dostanou šanci kluci z naší ligy. Vypovídá to o tom, že soutěž je na úrovni třeba švýcarské ligy. Věřím, že se hráčům z extraligy šampionát podaří a dokáží se prosadit.

Hodně se probírá nenominace Filipa Chlapíka. Jak toto rozhodnutí trenérů vnímáš?

Samozřejmě to respektuji, ale nelíbí se mi to. Pokud hráč, který se dokáže výborně individuálně prosadit, tak by v kádru měl rozhodně být. Nedovedu si představit, co by měl hráč v české nejvyšší soutěži udělat více, aby se do nominace vešel.

V útoku kromě vyhlášených střelců bude národní tým spoléhat i na tvůrce hry Davida Krejčího. Co říkáš na jeho stabilní výkony?

Jeho styl vypadá hrozně lehce a dokáže se přizpůsobit tempu hry Švédů i Finů. Stále má výborné přihrávky, opravdu na ledě vyčnívá a myslím si, že pokud bude ve formaci s Romanem Červenkou a Matějem Blümelem, tak to bude klukům fungovat.

Proč potřebuje národní tým hráče jako je Tomáš Hertl?

Tomáš si umí stoupnout před brankáře a zastávat tam důležitou roli. Sám říkal, že už nemá takovou rychlost, ale o to víc je důraznější před brankou soupeře. Pro trenéra určitě dobrá zpráva, že takového hráče v kádru má.

Přímo do dějiště hokejového šampionátu putují reportéři Radiožurnálu Sport František Kuna a Petr Kadeřábek a hokejový expert Martin Procházka. Všechna utkání českého týmu budeme vysílat živě na Radiožurnálu Sport! První střetnutí čeká svěřence trenéra Jalonena v sobotu 14. května od 15:20 proti Velké Británii. Poslechněte si celou Čistou hru a navnaďte se na páteční start šampionátu!

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související