Matadoři mumble rapu UnoTheActivist & Playboi Carti přináší trap z budoucnosti

Po delší době se vracíme k naší oblíbené zábavě, kterou jsou aktuální desky, co nám zničily špeluňku. Bývalí kolegové Playboi Carti a UnoTheActivist posunují mumble rap, Lil Wop jede démonický trap a korunu si nasazuje král distortionu Lil Darkie.

Tentokrát se podíváme hned na několik interpretů: první dva mají společnou minulost a rapovou kariéru. Bývalí kolegové a kdysi nejlepší kámoši UnoTheActivist a Playboi Carti stihli ještě před svým beefem definovat jeden z nejsoučasnějších subžánrů rapu – mumble rap.

Představili světu baby voice, punkovou estetiku v rapu, inovativní zvuk a nekončící pole kreativního přístupu. A i přesto, že mají oba dosti odlišné tempo vydávání desek, jedno mají společné: ani u jednoho nelze předpovídat, jakým směrem se vydá.

Příkladem toho jsou poslední alba obou zmíněných. Na deskách Who Lotta Red či Unoverse jsou oba matadoři v té nejlepší formě. Stejně jako je tomu u jejich kolegy z Kalifornie jménem Lil Darkie. Tento dvaadvacetiletý rapper z uskupení Spider Gang představuje další důležité jméno mimo generickou bublinu. Svůj těžkotonážní rap míchá s heavymetalovými prvky, silným distortionem a démonickým řevem.

Kdo, co? Koho, čeho? Komu, čemu? Kdo dal lepší sloku na beatu, Playboi Carti nebo ASAP Jarda? Kdo vede v počtu followers, Standa nebo Kuba? A co je vlastně ten mumble rap? To vše a ještě dvakrát tolik v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.