Maturantka pečuje o pulce a hřebci jsou lepší rodiče než klisny. To jsou zprávy uplynulého týdne

12. červen 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlahodnější olivy ze zpravodajské pizzy.

Moderátorky jako obvykle zaujala hned celá řada kauz jak ze světa, tak z regionů. Ivanu šokovala zpráva o irské maturantce, která doma pečuje o 37 000 pulců a navíc se stala hvězdou TikToku. Dívka našla asi týden po začátku izolace před domem pulce, kterým ve vysychající louži hrozilo uhynutí, a rozhodla se je zachránit. Myslela si, že tím potěší svého devítiletého bratra. Této motivaci ovšem Mikrovlnky jako zaryté cyničky nevěří. Možná ale jen závidí, že nikdy nebudou mít milion sledujících, jako je tomu u videí pulčí královny.

Zuzanu zase rozněžnila zpráva o tom, že se česká výzkumnice věnovala otcovskému chování hřebců ve stádě divokých koní. Z pozorování vyplynulo, že hřebec je vůči svým potomkům mnohem tolerantnější než klisny. Na rozdíl od nich se také aktivně účastní her, jde třeba o specifické přátelské očichávání a klapání čelistí. Vyšlo také najevo, že i hříbata mají radši tatínky. Kácí se tu další maskulinní stereotyp, myslí si Mikrovlnky.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby se závěrem nepoohlédly po nějaké té krimi zprávě z Brna. Tam se dvě ženy vydaly na chatku k ohništi, chata ale nebyla jejich a nikdo je nepozval. Drama napsané životem, myslí si svorně Mikrovlnky.

Je mezi drzými Brňankami, otcovskými hřebci a pulčí influencerkou nějaká tajemná souvislost? Asi ne, ale to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.