Mayen na Radiu Wave: Nejsme tak melancholičtí jako naše písničky

23. srpen 2018

Pražská pětice Mayen je posluchačům Radia Wave známá nejen z playlistu, ale i ze studio sessions, které už několikrát zahrála. Jak moc jsou ve skutečnosti melancholičtí a proč se svůj květnový debut So Far So Good rozhodli vydat v Berlíně, prozradili v krátkém odpoledním rozhovoru.

Debutovou dlouhohrající desku se Mayen rozhodli nahrát v Berlíně. „Šlo ale spíš o to, že náš kamarád Igor z kapely Deaths tam žije a má tam i studio. Kdyby žil Igor v Londýně, pravděpodobně bychom album nahráli tam,“ přibližuje proces frontman kapely Lukáš Vydra. V Berlíně našli také původem holandského grafika, který vytvořil design k obalu desky.

Dva členy kapely Mayen můžete vídat a slýchat i jako „nejsmutnější kluky z Vinohrad“ v projektu Dukla, ostatní působí v kapelách Virvál nebo Pink Gloves. „Rozlišit, pro kterou kapelu budu zrovna skládat, je snadné. Když mě napadne text v češtině, je to pro Duklu, když píšu anglicky, použiju slova pro Mayen,“ přibližuje Vydra.

I přesto, že kluci letos v květnu vydali novou desku, připravují už materiál na další album. Jak bude podle frontmana znít a v čem bude jiná než So Far So Good? Poslechněte si celý rozhovor.

Mayen

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.