Mezanin 14. týden

2. prosinec 2011

Deskou týdne na Radiu Wave byl eponymní debut kanadských Crystal Castles. Kapelu založil v roce 2003 v Torontu multiinstrumentalista Ethan Kath a o rok a půl později přibral vokalistku Alice Glass. Ta ho na prvních společných zkouškách pěvecky natolik přesvědčila, že z jejich zkoušení hned vzniklo EP příznačně nazvané Alice Practice.

Pak následuje zhruba dvouleté koncertování po Spojených státech a Evropě, remixy pro celou řadu kapel, jako Klaxons nebo Bloc Party, a letos v březnu došlo na už zmiňovaný dlouhohrající debut. O něm se víc dozvíte v rubrice Deska týdne"

Redaktoři Radia Wave vás zvali na projekt Gracerunners taneční skupiny Nanohach. Zabývá se tím, co se s lidským tělem stane po úplném fyzickém vyčerpání a vznikl ve spolupráci s norskou choreografkou Karen Foss a jejím týmem. Doporučovali jsme vám novou knihu Cormaca McCarthyho, který je autorem románové předlohy filmu Tahle země není pro starý. Do českých knihkupectví přišla jeho novinka Cesta, za kterou získal McCarthy i velmi prestižní Pullitzerovu cenu. Věnovali jsme se některým zajímavým filmům v rámci Febiofestu, například režisérskému debutu oscarového herce Bena Afflecka, Gone Baby Gone, který byl zařazený v sekci Britsko-americké panorama.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio