Michal Dalecký v pořadu Kompot: Pokračování Blaníka? Žížalu bych klidně hrál dál

5. listopad 2018

Žížala z Kanceláře Blaník, Milan z Dámy a Krále nebo David z Labyrintu. Tak zná většina českých diváků herce Michala Daleckého, který byl hostem dalšího dílu pořadu Kompot. Kolik lidí ho za poslední měsíc oslovilo „Žížalo“ a připravuje se nová série úspěšné politické satiry Kancelář Blaník? Poslechněte si nový Kompot.

Ačkoli je Michal Dalecký známý spíše z filmů a televizních seriálů, po studiích herectví na DAMU nastoupil do Jihočeského divadla v Českých Budějovicích a poté byl tři sezóny v angažmá brněnského divadla Husa na provázku. Jak vzpomíná na vedení Vladimíra Morávka? Dá se podle něho vůbec stíhat při náročném zkoušení a každodenním hraní v divadle i čas na rodinu a soukromý život? A proč je podle něj lepší, když mají všichni herci jednu společnou šatnu?

Z filmu Prezident Blaník

Kromě filmů a divadla se Michal také věnuje své kapele Bombarďák, za kterou stojí kromě něho ještě Filip Nebřenský, Matěj Pospíšil a Jiří Jelínek. Kapela cílící na děti i dospělé podle něj nemá žádnou věkovou hranici. Příští rok mají v plánu nahrávat už čtvrtou desku. Změní se něco na nové desce a poslouchají Michalovu hudební tvorbu i jeho dva synové Jeroným a Teo?

Michal musel odpovídat také na otázky z popkulturního kvízu, který pro posluchače Radia Wave připravili Šimon s Hankou. Kolik správných odpovědí by měl a kterou otázku ze seriálu MASH by přidal on? Poslechněte si nový díl Kompotu a zkuste si i kvíz.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.