Miho Watanuki, KATARZE

21. květen 2011

Tentokrát vám představíme japonskou designérku pánské módy Miho Watanuki a novou kolekci českých návrhářek KATARZE.

Na přednášce v Českém centru Praha, kde Miho Watanuki mluvila o zkušenostech z pařížského módního průmyslu, s ní natočila rozhovor reportérka Anna Mayerová. Druhý rozhovor natáčela Veronika Mayerová v galerii CZECHDESIGN.CZ s návrhářkami značky KATARZE Lucií Mokrou a Lucií Masnerovou.

Miho Watanuki měla před několika lety v nose. Kvůli strachu ze zemětřesení přesídlila do Evropy. Ke studiu a práci si vybrala Paříž a Londýn a právě v Paříži se setkala s českým designérem z Oldschool Pavlem Brejchou. Ten ji pozval přednášet v rámci koncept storu „Zavíráme za 21 dní“. Na přednášce v Českém centru nechyběla reportérka Anna Mayerová.

KATARZE, to je aktuálně dvojice Lucie Mokrá a Lucie Masnerová. Jejich nová kolekce, kterou si můžete vyzkoušet v Galerii CZECHDESIGN.CZ, je součástí jejich závěrečné diplomové práce na pražské VŠUP. KATARZE nás od prvního setkání fascinuje svou čistotou a jednoduchostí, která je intimní, hravá a elegantní zároveň.

Přednáška Miho Watanuki i prodejní výstava nové kolekce KATARZE jsou součástí Oldschool koncept storu s názvem „Zavíráme za 21 dní“. Jedná se o mezinárodní kulturní událost zahrnující módu, knihy, časopisy a odborné přednášky, která probíhá už jen do 30. května 2011 v galerii CZECHDESIGN.CZ.

Odkazy:
facebook.com/pages/Katarze
prague.czechcentres.cz
www.oldschoolweb.cz

Playlist:
Thao & Mirah – Eleven (Killrockstars)
SBTRKT f. Drake and Little Dragon – Wildfire, Remix (Young Turks)
Mushinah & Flying Lotus – Losing My Fuse (Rxlngr )
Thundercat – For Love I Come (Brainfeeder)
Serafina Steer – GSOH (Static Caravan)
Telepathe – Throw Away This (IAMSOUND Records)
Casa Del Mirto ft. Freddy Ruppert – Just Promise (Mashhh! Records)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.