Miloslav Jícha pracuje pro Duklu od roku 1957. Je tajemníkem fotbalistů, i když mu bude letos 84 let

7. červenec 2021

Miloslav Jícha patří do Síně slávy fotbalistů pražské Dukly. Od roku 1957 na Julisce působí jako sekretář a pokud mu to čas dovolí, nevynechá jediný zápas. V říjnu oslaví 84.narozeniny a vzpomíná na doby slavné i ty horší. A také třeba na to, jak kopačky a dres vyměnil za funkcionářský post.

Miloslav Jícha začal pro Duklu pracovat od 1. ledna 1957, tehdy jako sekretář mládeže, a stále vykonává funkci tajemníka. S klubem spojil celý svůj život a zažil jeho největší slávu i neúspěchy. Jeho vzpomínky by vydaly na celou knihu.

"Přišel jsem na Strahov a když jsem dovršil věkový dorostenecký limit, tak mi Musil, tenkrát trenér mládeže, řekl: 'Z tebe žádný velký fotbalista nebude, ale máš organizační schopnosti, dej se na funkcionářskou dráhu.' Já jsem ho poslechl a vidíte, dodnes jsem činný," přibližuje Miloslav Jícha své začátky v klubu.

Klub neopustil ani v dobách, kdy se mu nedaří podle představ a rád by se znovu dočkal jeho návratu do nejvyšší soutěže. Člen Síně slávy pražské Dukly vůbec nepřemýšlí nad tím, jak dlouho bude ještě pro klub pracovat.

Poslechněte si celou reportáž.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio