Miluju úsměvy na tváři. Když mi ho někdo nevrátí, budu se snažit dál, říká zpěvák Jan Bendig

16. prosinec 2021

Třetí neděle adventu je prý nejradostnější. Jen pár dní po ní si to potvrdili Annabelle s Filipem při jejich žebříčkové inspekci se speciálním hostem Janem Bendigem – zpěvákem, hercem a také začínajícím producentem a režisérem. Od jeho úspěchu v hudební soutěži SuperStar uplynulo dvanáct let a dnes toho kromě úspěšného vydávání hudby dělá mnohem víc. Se svým partnerem Lukášem a bratrem Marsellem točí široce oblíbené seriály na youtubový kanál Romflix. V těch i sám účinkuje.

Na otázku, zda mu bere víc času hudební nebo seriálová tvorba, odpovídá Jan Bendig jednoznačně. „Určitě ta seriálová. Točíme třeba dva dny za sebou, mám plný barák lidí – herců, občas jsou k nevydržení a občas je to teda hodně náročný. Zabere to hodně času.“

Zdatný zpěvák s obdivuhodným rozsahem ve Velkých číslech pomohl i s hudební selekcí. Jako píseň, která ho formovala v dětství, vybral singl My All z roku 1997, za kterým stojí Mariah Carey. To, že v tomto období došlo právě na její jméno, je příhodné – Mariah Carey totiž v předstihu před prosincovým měsícem pravidelně kreativně ožívá a nasedá na vlak jménem Prachy.

R&B skladba Breakfast vycházející kalifornské zpěvačky Fany Hues pomohla odkrýt, zda je Jan Bendig snídaňový typ, a BTS s jejich vánoční úpravou letošního hitu Butter ho zase rozpovídali o jeho působení v druhém českém boybandu New Element.

„Nezbývalo mi než odejít a začít s tím sám. I když jsem byl tak nějak smířený, že už nikdy nebudu zpívat, risknul jsem to a odešel jsem,“ vysvětluje. Jan Bendig se objevil také na nedávném singlu Kapitána Dema Čardáš. Ve Velkých číslech vyprávěl, jaké bylo zpívat a zároveň řídit hoverboard při vystoupení na Českém slavíku.

Co Jan Bendig a Vánoce? Jaký je jeho nejbizarnější zážitek? A kterou skladbu si netroufne zpívat ani on? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

 

autoři: Annabelle , Filip Černý
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.