Minimon, Zajaty, pánská Yaxi Taxi, JAKOBY vernisáž + blešák

26. duben 2010

V Brně se objevila nová vtipná a originální značka Minimon, která kromě doplňků a obalů na notebooky chystá i kamenný obchod s výběrem londýnských módních značek. Z Brna je také značka Zajaty, která vytváří oblečení pro svobodný a stylový pohyb městským životem. Novou kolekci značky JAKOBY Kristýny Javůrkové z Odd:Room designem můžete zblízka poznat na vernisáži v galerii FotoGrafic v sobotu 1.května. Značka Yaxi Taxi nově přichází s pánskou kolekcí.

Značka Minimon nás zaujala na Code:Mode veselou provokativní bezstarostností. Doplňky, šperky z plexiskla a barevné a vtipné obaly na notebooky z koženky vzbuzovaly pozornost a přes celou Karlin Hall nešlo přehlédnout jednoduchý kosočtverec, který mají v logu. Ve čtvrtek 6. května se chystají otevřít obchod v Pekařské ulici 36 v Brně, ve kterém najdete kromě jejich značky i další nezávislé návrháře a výběr z londýnských značek podle vkusu Minimon. V rozhovoru který natočila Anna se dozvíte, jak to vlastně Minimon s kosočtverci v logu a se svou tvorbou myslí.

Z Brna je i značka Zajaty, která funguje přibližně dva roky. Začala taneční kolekcí na soutěž Tanečník roku a od té doby produkuje originální výrazné multifunkční oblečení. Ve věci Zajaty byste měli zapadnout ve škole, v práci i na party.

Značka Yaxi Taxi nově přináší pánskou kolekci. Decentní, ale přitom hravá móda bude brzy k vidění na stránkách Yaxi Taxi. Více se dozvíte v rozhovoru s designérkou Zuzanou Labudovou.

Na náměstí Míru v průběhu vysílání zrovna probíhal pravidelný bleší trh, který je čím dál tím oblíbenější. Svůj stánek na něm měla i návrhářka Kristýna Javůrková, která vytváří originální módu pod značkou JAKOBY v rámci kolektivu Odd:Room. Zajímalo nás, co designérka na bleším trhu prodává a ptali jsme se také na chystanou vernisáž fotografií JAKOBY. Má proběhnout v sobotu 1. května v galerii FotoGrafic ve Stříbrné ulici 2 na Praze 1.

Odkazy:
www.odd-room.cz
www.minimon.cz
www.zajaty.cz
yaxitaxi.opela.cz

Playlist:
FUR - Lackadaisical (Waaga Records)
Charlotte Gainsbourg - Time of the Assassins - Matthew Dear Remix (Because Music)
Bye Bye Blackbird - Happy High (Arcade Sound Ltd.)
Crystal Castles – Empathy (Fiction)
HEALTH - In Heat - Javelin Remix (Lovepump United)
oOoOO – Hearts (Disaro)
Neon Indian - Psychic Chasms - BRAHMS remix (Lefse)
Plains – Innovator (10K Island Records)
Beach Fossils - Lazy Day (Captured Tracks)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka