Miro Žbirka

průvodce pořadem Mám rád

Připravoval pořad Mám rád.

Životní motto:
All You Need Is Love

O pořadu Mám rád:
Je o písních, které mám opravdu rád. Za ty roky, co vnímám hudbu, je jich velmi velký počet. Stále se snažím v hudbě dovzdělávat, a to i o té dřívější. Skladby jako Summertime, písně George Gershwina, to je něco, co nestárne. Baví mě i nová hudba, takže když mám čas, projíždím americké i anglické charts. Nasbíral jsem tak spoustu skladeb, které v tomto pořadu vždy nějakým způsobem okomentuji. Snažím se opřít spíš o příběhy než o encylkopedické znalosti. Vzpomínám například na setkání s interprety nebo přidám osobní vzpomínky, nečekané souvilslosti apod.

Před rozhlasem:
V Českém rozhlase jsem uváděl v 90. letech Noční proud. V televizi jste mne mohli vidět v pořadu Rhytmick, kde jsme prezentovali zahraniční  klipy. Točil se v Amsterodamu a vysílal se tři roky. Vlastní rozhlasový pořad o hudbě jsem měl i na Slovensku, jmenoval se Perly popu. Na ČT Art se také vysílá hudební talkshow pod názvem Doupě Mekyho Žbirky, kde si s hosty popovídáme i zazpíváme. A nyní je to Mám rád na Dvojce.

Co mě baví:
Moje práce. Původně to byl koníček. Nikdy jsem netušil, že budu hudebníkem. Pak jsem se stal členem skupiny Modus a změnil se mi život. Také mám rád literaturu nebo film. A nejvíc mne baví skládání nových písní.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás