Místo bývalé ubytovny vznikají v Ostrově byty pro seniory

22. květen 2018 10:00

V Ostrově je před dokončením přestavba bývalé ubytovny v Hornické ulici na komunitní dům pro seniory. V domě vznikne 18 nízkonákladových bytů, z toho dva zcela bezbariérové. Na stavbu za 21 milionů korun získalo město deset milionů dotaci.

„Dokončení je na konci měsíce června, počítáme, že kolaudace by byla v červenci. Byty budou pro občany k dispozici na konci srpna nebo na začátku září," řekl vedoucí odboru investic městského úřadu Jiří Šuster.

Lidé se už nyní mohou o byty přihlásit. Na 18 bytů už radnice eviduje 30 žádostí.

Nájemné v bytech bude 40 korun za metr čtvereční, byty jsou o maximální výměře 45 metrů čtverečních. O přidělení bytu mohou zažádat obyvatelé Ostrova ve věku nad 60 let, kteří mají nižší příjem, než je průměrná mzda, a zároveň nemají vůči městu žádné dluhy.

Dřívější ubytovna byla v minulosti ve městě zdrojem problémů a častých stížností okolních obyvatel. Město proto budovu před lety za deset milionů odkoupilo, využití pro ni našlo až nyní. Kromě zařízených bytů bude součástí domu také komunitní místnost, kde se jeho obyvatelé budou moci setkávat.

zdroj: ČTK
Spustit audio