Mistrovství republiky šílenců na MTB ve Špindlu

24. září 2010

V neděli 23. 7. 2006 si dali na nejstarší downhillové trati ve Špindlerově Mlýně dostaveníčko šílenci na horských kolech. Třetí závod Českého poháru v downhillu 2006 byl zároveň mistrovstvím republiky. POSLECHNĚTE SI: Reportáž ze závodu PODÍVEJTE SE: Na fotogalerii

V šesti kategoriích se postavilo na start závodu ve Špindlerově Mlýně takřka tři sta bikerů ze sedmi zemí celého světa. Konkurence byla veliká. Snad jediný, kdo chyběl z české špičky byl náš nejlepší "sjezdař" Michal Maroši, který byl v době konání třetího závodu Motorola DH cupu v kanadském Whistleru, kde se připravoval na freeride závody Crankworcs.

Všichni návštěvníci byli tedy zvědaví hlavně na souboj v kategorii Elite mezi Hynčicou a Vágnerem. Favoritem byl určitě moravský biker Vlasta Hynčica, který vyhrál dva předešlé závody českého poháru. Na obou tratích mu ale šlapal na paty právě Adam Vágner, a tak všichni očekávali, že si to o prvenství rozdají právě tito dva borci.

Semifinále vyhrál Adam Vágner před Novozélanďanem Bleinkinsopem a Němcem Sundingem. Čtvrtý v pořadí byl po kvalifikační jízdě právě Hynčica, který se ale ve finále zlepšil o více než devět vteřin a čekalo se už jen na to, až se spustí ze sjezdovky na Svatém Petru poslední biker dne - Adam Vágner. Ten jel výbornou jízdu a Hynčicův náskok smazal svým desetivteřinovým zlepšením.

Prvním místem na republice si Adam Vágner vysloužil i letenku na srpnové mistrovství světa na Novém Zélandě.

autoři: Lukáš Kosprt , Petra Schubertová
Spustit audio