Mixy týdne #45: Fis, Wen & Parris, Pinch

5. listopad 2015

V nové rubrice Mixy týdne se ohlížíme za nejzajímavějšími podcasty, mixtapy, pořady či live sety, které si svou kvalitou často v ničem nezadají s regulérními releasy. Ať už jde o kolekci zbrusu nových nevydaných novinek, či objevování starých obskurních nahrávek, Radio Wave pro vás sbírá nejlepší mixy z uplynulého týdne.

Novozélandský producent Fis se v červnu s debutem The Blue Quicksand is Going Now postaral o jednu z nejlepších letošních nahrávek na poli experimentální elektronické hudby. Nedávný mix Olivera Perymana pro magazín FACT je téměř plnohodnotným doplňkem k albu, a to nejen tím, že zde představuje z většiny vlastní tvorbu. Místo ozvěn po klubových parketech ale mixtape skrze modulace s field recordings evokuje spíše lehce paranoidní procházku přírodou.

 

FACT mix 518 - Fis (Oct '15) by Fact on Mixcloud

Ani v aktuálním vydání pořadu producentů Wena a Parrise, kteří se letos představili i na pražských klubových nocích Mutations, nechybí řada doposud nevydaných tracků od předních zástupců britské elektronické scény. Po Randomerovi, Benu UFO či Objektovi Wen a Parris zařadili do svého mixu také vynikající nový singl Contrasts od vycházející hvězdy bristolské scény Laksy a kromě toho také tracky z očekávaného nového releasu od Acreho či další spolupráci Peverelista a Hodge.

Téměř výhradně z doposud nevydaných skladeb pak sestává nový podcast legendárního bristolského pionýra britské elektroniky Pinche pro magazín XLR8R. Zakladatel labelu Tectonic, jenž se v prosinci spolu se Sherwoodem představí i v Praze, pokračuje ve své pomyslné linii průkopníka dubstepu a jeho progresivních mutací. Přestože zde nenajdeme prakticky žádný track vydaný před rokem 2015, vesměs všechny z nich spojuje úspornost a účelnost a užití takřka dřevních motivů.

 

XLR8R Podcast 409: Pinch by Xlr8r on Mixcloud

autor: Martin Vait
Spustit audio