Mixy týdne #46: A Made Up Sound, Mr. Mitch & Sharp Veins, Young Male

12. listopad 2015

Ve velmi silném týdnu mixů vybírá Radio Wave tři, které ční nad ostatními nejen v kontextu posledních sedmi dní, ale dost možná i posledních měsíců. O skvělou devadesátiminutovou mixtape se postaral britský producent A Made Up Sound, jehož tvorba má – co se týče kvality – přes poměrně dlouhou dobu strávenou na scéně stále narůstající tendenci. Skvělé mixy ale mají na svědomí také Young Male z labelu White Material či Mr. Mitch a Sharp Veins ve společné show pro rádio Rinse FM.

Fantastická 130. edice ze série mixů pro blog Truants potvrzuje status Davea Huismanse jako jednoho z nejprogresivnějších producentů současnosti. Na rozdíl od svého funkcionalističtějšího monikeru 2562 je Huismansova tvorba pod názvem A Made Up Sound daleko nepředvídatelnější a mnohé o její povaze napovídá už jen kultovní singl od Source Direct, podle něhož je pojmenována.

Vykloubenost groovu, do velké míry inspirovaná jazzovým přístupem i zvukem, znovu testuje hranice klubové sešněrovanosti a výsledkem je skvělé sepětí obojího na devadesátiminutové ploše odehrávající se spíše ve středním tempu. Bylo by ale nespravedlivé označit Huismansův aktuální mix jako poslechový jen proto, že většina současné klubové produkce je mnohem lineárnější, repetitivnější a hlučnější. A Made Up Sound je každopádně ve skvělé formě, což dokazuje i jeho nedávná dvojice svépomocí vydaných singlů AMS007 a AMS008.

Zřejmě žádnou jinou elektronickou crew momentálně nevystihuje slovo cool natolik jako White Material. Newyorský kolektiv po třech tišších letech od dnes již klasické mixtape 100% Galcher zažívá velmi silný rok díky vynikajícímu debutu Grind od DJe Richarda a EP Only 1 Morgana Louise. Young Male, jedna z dalších hlavních postav White Material, jenž navíc chystá vydání debutového alba, se pak jen několik dní po svém setu v Bratislavě postaral o skvělý mix pro Inverted Audio. Poznávací znaky WM jsou zde opět přítomné – přesvědčivá selekce, lehká odtažitost a prostorné a přímočaré beaty.

Král eklektického mixu Mr. Mitch je i na aktuálním vydání měsíční show na Rinse FM v rozpoložení, v němž zazářil na loňském debutovém albu Parallel Memories. Londýnský producent znovu balancuje mezi odevzdanou sentimentalitou a nečekanými výjezdy do současných poloh grimeu a jeho experimentálních mutací. V druhé hodině zakladatele labelu Gobstopper Records doplňuje Sharp Veins, jenž stojí za letošním výborným EP Inbox Island. Alabamský producent pak mix odnáší přes osmdesátkové dreampopové balady a r’n’b tracky z přelomu milénia až k ambientním opusům od Gase.

autor: Martin Vait
Spustit audio