Mladí Japonci málo nasávají a ženy mohou vyvrcholit na tři způsoby. To jsou zprávy minulého týdne

26. srpen 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlahodnější croissanty ze zpravodajské patisserie. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanku jako průkopnici ženského potěšení zaujala zpráva o tom, že se ženským orgasmem zabývá profesor James Pfaus z Katedry psychologie a věd o životě na Karlově univerzitě v Praze. Podle právě zveřejněných výsledků jeho výzkumu může ženský orgasmus spadat do jedné ze tří kategorií: vlna, sopka nebo lavina. Zuzanu naopak nepotěšilo, že 31 procent mužů nedokáže správně určit klitoris.

Zuzanu jako fanynku abstinence ale rozveselilo, že mladí Japonci pijí méně alkoholu než jejich rodiče. Národní daňová agentura proto ovšem vyhlásila celostátní soutěž, jejímž cílem je přijít s nápady, jak alkohol mezi mladými zatraktivnit a mít tak více peněz ve státní kase.

Na závěr nesměla chybět krimizpráva z Jihomoravského kraje. Na břeclavskou tísňovou linku 156 volal pochybný oznamovatel, který vyprávěl neuvěřitelné příběhy. Strážníci prověřovali oznámení o obrovském hadovi, který vcucl ženu, po níž zbyly jen kosti, o mrtvole v autě, kterou zabil pes a o viru, co mutuje zvířata. Nic z uvedeného se ale nepotvrdilo.

Je mezi magickým realismem z Břeclavi, ženskými orgasmy a střídmými Japonci nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.