Mobilní Harry Potter: Wizards Unite vás vyžene na procházku

28. červen 2019

Trend mobilních her s augmentovanou realitou spustil před sedmi lety Ingress, největší popularity se ale dočkalo licencované Pokémon Go tři roky zpátky. Studio Niantic teď přichází s dalším titulem založeným na stejné smyčce návykovosti – na displeje mobilních telefonů vypustil Harry Potter: Wizards Unite, kde náš mudlovský svět napadají bytosti z toho kouzelnického.

Premisa je jednoduchá: se svým kouzelnickým avatarem chodíte po městě, akorát na displeji vidíte mapu obohacenou o nejrůznější body zájmu. Na místech náhodných událostí v rámci miniher posíláte nejrůznější anomálie zpět do kouzelnické reality, ve sklenících pěstujete bylinky nutné pro výrobu lektvarů, v hospodách sbíráte cennou energii, v pevnostech bojujete se stvořeními zla. Za úspěšná kouzla, provedená tahem na displeji mobilního telefonu, získáváte nálepky do sběratelských alb a zároveň rozkrýváte příběh toho, jak se sem dostala ta spousta rarachů, trollů nebo třeba potlouků.

Na animacích a grafické i zvukové stránce lze poznat vysoké produkční hodnoty, přesto si Harry Potter: Wizards Unite ve srovnáním s Pokémony nevede tak dobře. Navzdory popularitě značky zaznamenal v prvních 24 hodinách asi 400 000 stažení, oproti 7,5 milionu pro Pokémon Go za stejný čas. Vzhledem ke kooperativní povaze misí tak může být mimo velkoměsta trochu problém najít dost parťáků pro ty pokročilejší, doporučujeme tedy najít si podobně naladěné kamarády a pevnosti dobývat spolu. I procházky nutné k odemykání přenášedel se speciálními odměnami jsou ve více lidech přece jen zábavnější. Niantic databázi sdílí napříč ostatními hrami s augmentovanou realitou, ale oproti předchozím titulům si snáz zahrajete i na menším městě, kde bylo dřív prakticky nemožné pochytat vzácnější typy pokémonů. Harry Potter: Wizards Unite tímhle problémem netrpí, ale jestli v konkurenci obstojí, se ukáže až časem.

Na jakou nejpodivnější anomálii Šárka v Praze narazila? Proč Jarda není fanouškem Harryho Pottera? A proč je mu lépe doma v chládku u Void Bastards? Poslouchejte nejnovější Quest a dozvíte se víc!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.